‘Omdat ieder product een goede afwerking verdient’

Afwerkingen

Bij van Dijk-Inpijn kunt u terecht voor een compleet afgewerkt product. Wij beschikken over een veelzijdig machinepark waarmee wij uw product van de juiste afwerkingen kunnen voorzien.

Boren
Wij kunnen metalen boren met een doorsnee van 0,5 tot 140 millimeter. Grotere gaten kunnen wij CNC-frezen of snijden. Wij boren in diverse metalen. Zo kunnen wij in staalplaat boren, maar ook in RVS, aluminium en slijtvaste en hoog sterkte staalsoorten.

Vloeiboren
Naast het normale boren beschikken wij ook over de mogelijkheid om te kunnen vloeiboren. Vloeiboren is een methode om gaten in metaal te boren, waarbij het materiaal wordt gesmolten door hoge druk en wrijvingsenergie toe te voegen. Door vloeiboren toe te passen op plaatbewerking is het mogelijk om voorwerpen, bijvoorbeeld bouten, met een grote sterkte te bevestigen in zeer dun materiaal.

Tappen en souvereinen
Draadtappen is een bewerking voor het aanbrengen van een schroefdraad in een boorgat. Het betreft een zogenaamde binnenschroefdraad die handmatig met een handboormachine of met een CNC-freesmachine aangebracht kan worden. Belangrijk bij het aanbrengen van schroefdraad is de minimale plaatdikte: de helft van de boordiameter. Bij dunner materiaal is het mogelijk om te vloeiboren / vloeitappen.

Afbramen
Het afbramen komt ten goede van het uiterlijk van het metaal, maar het draagt ook bij aan de veiligheid en de functionaliteit van het product. Om uw onderdelen geschikt te maken voor verdere behandeling of een mooie eindafwerking te geven, hebben wij een volledig machineprogramma in huis.

Spiebaan steken
Het fenomeen ‘spiebaansteken’ of ook wel ‘brootsen’ genoemd wordt steeds vaker toegepast. Brootsen of trekfrezen is een techniek voor het steken en aanbrengen van een spiebaan, meerdere spiebanen of een spiebaanvertanding in werkstukken.