De stichting Wandel- en Fietsforten zet zich in voor het beheren van een aantal forten, met als doel om wandelaars en fietsers de mogelijkheid te bieden daar te rusten en te overnachten.

Een van de forten die deze stichting beheert, is Fort Vuren. Dit fort wordt echter niet alleen door wandelaars en fietsers gebruikt om te overnachten. Ook een kolonie van beschermde vleermuizen maakt gebruik van de vochtige kelders onder in het fort. Het leefklimaat onder in de kelders is ideaal voor de vleermuizen en door de ronde ventilatieschacht in het midden van het fort kunnen ze vrij in en uitvliegen. Voor het behoud van het fort zou het echter beter zijn om de ventilatieschacht af te kunnen sluiten bij slecht weer. Het bestaan van de vleermuizenkolonie mag hierbij echter niet in gevaar komen.

Met als doel het behoud van Fort Vuren en het behoud van de vleermuizenkolonie ontwikkelden wij in samenwerking met Maurice Architecten uit Gorinchem, een dakraam om de ventilatieschacht af te kunnen sluiten. Het raam, dat volledig van RVS is gemaakt, kan geautomatiseerd geopend en gesloten worden, zodat de vleermuizen nog steeds vrij in en uit kunnen vliegen op de momenten dat ze actief zijn.

De volledige productie en montage van dit raam hebben wij in eigen huis kunnen verzorgen. Wederom een prachtig project om trots op te zijn.